Ik sta in de Margriet + junior-redactie

Alyssa-van-Heyst-Fotografie---Margriet-80-jaar---Junior-redactie
©Alyssa van Heyst Fotografie

Zo een ontzettend toffe en bijzondere ervaring was het de afgelopen periode. Samen met 8 andere meiden vormde wij de junior-redactie van het jubileum nummer van het tijdschrift Margriet. Ik sta onder andere met een interview over mijn burn-out in het magazine.

Junior-redactie

Samen met Iris waren wij een van de junior-redactie. De rest van de redactie bestond uit Pien en Jaidee twee vriendinnen van elkaar die ook nog eens lid zijn van de Raad van Kinderen. Hannah die zich onder andere inzet voor duurzaamheid en zuinig omgaan met energie. Sterre Koning een alles kunner die o.a. zingt, acteert en influncer is. Sarah Nauta en Julia Nauta zijn twee zusjes die je misschien wel zou kunnen als influncer, actrice of zangeres. Elke van Agerberg is topsporter en wereldkampioen rolstoelschermen bij de jeugd. Naast haar sport is ze model en studente. Iedereen van Junior-redactie kan je spotten op Instagram om te zien wat hun nog meer bezig houd :).

We hebben input gegeven over de onderwerpen wat ons bezig houd en wat wij miste in de Margriet. Hiervoor hebben we met zijn alle brainstormen sessie gehad en ideetjes gegeven aan de redactie van de Margriet. Zodat het een Margriet word die toch eventjes anders en specialer is als anders. Naast de feestelijke artikelen worden hier nogmaals alle 80 stoere vrouwen gedeeld die zijn gefotografeerd door Sacha de Boer. Deze stoere vrouwen bestaan uit minder bekende en bekende vrouwen die zich ergens voor inzetten of iets mee hebben gemaakt waardoor zij stoer zijn.

Interview over mijn burn-out samen met mijn moeder

© Marloes Bosch Fotografie

Tijdens de brainstorm sessie kwam ook de druk onder jongeren aanbod. De jeugd moet steeds meer en overal goed in zijn volgens een deel van de maatschappij. Toen onderwerp burn-out boven tafel kwam en ik vertelde over mijn ervaring werd er gevraagd of ik interview over wilde doen. Samen met mijn moeder hebben we verteld over deze heftige periode en hoe we deze allebei hebben ervaren. Wat heel apart was om er met totaal onbekend persoon je verhaal te vertellen.

De reden waarom ik dit wilde doen is om meer bekendheid onder jongeren te geven. Dit is een groeiend probleem en al kan ik één iemand hiermee helpen is mijn doel bereikt. Heel veel reacties heb ik op het artikel gekregen zoveel positiviteit, begrip en herkenbaarheid. Ook een paar mensen waarmee ik om ging voordat ik burn-out had kreeg ik te horen van; nu snap ik pas echt een beetje wat je heb doorgemaakt. Dat vind ik fijn om te horen omdat het voor een aantal mensen meer snappen wat nu precies inhoud.

Lanceringsfeest

Schermafbeelding 2018-11-08 om 20.35.04

©Alyssa van Heyst Fotografie

Vorige week donderdag was lanceringsfeestje in Amsterdams museum. Hier werd de tentoonstelling van de foto’s die Sacha de Boer had geschoten gelanceerd. 3 van deze stoere vrouwen deden nog een woordje over hun verhaal of zoals Shary-An een nummer zong. Er werd aan ons de junior-redactie het margriet jubileum overhandigd. Wat was het super toffe ervaring om keer zo event mee te maken zoveel mensen gezien en gesproken. Een heel gezellige ochtend met heel veel stoere vrouwen/meiden (en een paar mannen) bij elkaar.

Het tijdschrift is vandaag en morgen nog verkrijgbaar in de winkel. Heb je geen tijd om naar de winkel te rennen kan je ook hier online bestellen.

Heb jij nummer al gehad en mij gespot? 😛

Liefs,

 

 

 

 

25 gedachtes over “Ik sta in de Margriet + junior-redactie

 1. Heel gaaf dat je dit hebt gedaan met die meiden zeg! Staat supermooi op je CV ook, maar het belangrijkste is inderdaad dat je andere meiden hiermee helpt. Ik ben nu 43 maar kreeg ook een burnout out op mijn 21e. Toen was het helemáál bijzonder en apart. Gelukkig had ik een arbo arts die zich erin verdiepte en het mij goed kon uitleggen, want ik was helemaal leeg en moe en ik snapte er niets van…

  Dus super dat je hier aandacht aan hebt gegeven! xxx

  Like

 2. Goed bezig! de jeugd staat zeker onder druk. Te veel als je het mij vraagt, maar goed dat zal er wel bij horen. Ik vind het wel leuk om te lezen dat jij er zo mee omgaat en dat je er zichtbaar van genoten hebt! op deze manier onder druk staan is dan wel weer leuk op niet! gefeliciteerd met het bereikte!

  Like

 3. Wat gaaf zeg en wat goed ook dat je over je burn-out hebt verteld, ik denk dat heel wat anderen hier wat aan kunnen hebben. Een onvergetelijk avontuur zal dit geweest zijn.

  Like

 4. Aah super tof dat jij de kans kreeg hier aan mee te werken. Leuk om je energie in zo’n blad te steken. En dat je er uiteindelijk nog instaat met een mooi en leerzaam artikel is ook erg fijn. Gaat jullie avontuur als redactielid nog verder of was dit een eenmalig iets?

  Like

 5. Wat ontzettend gaaf! En wat goed ook dat je jezelf kwetsbaar opstelt en hier over vertelt. Ook ik heb een burn-out gehad (rond mijn 36ste). Ik lees overal dat het een hot topic is en juist bij mensen onder de dertig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s