FOAM: expositie Gold Rush

Schermafbeelding 2018-05-18 om 21.45.53In foto museum van Amsterdam (foam) heb je veel afwisselende tentoonstellingen. Laatst ben ik naar de tentoonstelling geweest over de gold rush in Canada en de berg toppen van de Yukon. Je wordt onder gedompeld hoe het er in die tijd aan toe ging en dat fotografie heel langzaam ook toegankelijk werd voor de normale burger.

Schermafbeelding 2018-05-18 om 21.43.26

Wat ik altijd heel intressant vind als foto’s een verhaal vertellen en dat vertelt deze tentoonstelling dan ook zeker. Je krijgt echt een beeld hoe het er aan toe ging. Dat veel mensen in een korte tijd in grote getallen naar de Yukon trokken om zoals iedereen zoveel mogelijk geld te verdienen door middel van zoeken van goud.

Sommige foto’s waren versiert met goud. Dat schets echt een tof beeld hoe het er toen aan toe ging. Mannen die op de foto staan in hun werk kleding en werktuigen. Een soort vroege selfie maar dan uit 1850.

Conclusie

gold rush

Is deze tentoonstelling een aanrader?
Ja ik vind van wel. Zelf vind ik het altijd heel tof om te zien dat je een goed beeld krijgt van hoe het er in de gold rush aan toegaat. Je moet wel echt van deze tijd intressant vinden anders kan je beter deze tentoonstelling skippen. Of doorlopen naar een andere tentoonstelling in foam.

Liefs,

 

 

 

 

 

 

interessant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s