Dover Castle

IMG_20170724_150118

Dover Castle een niet onbekend fenomeen in Engeland en voor de rest van de wereld. Het middeleeuws kasteel is belangrijk geweest in de middeleeuwen en de tweede wereld oorlog. Is dit histories (toeristische attractie) het bezoeken waard of kan je beter op zoek gaan naar een ander kasteel?

Meteen dat je het landgoed op rijd zie je zoveel oude en wat nieuwere gebouwen met elk zijn eigen verhaal. En dat is iets wat ik heel tof vind om te bezoeken. Dat er op zo’n plek zoveel is gebeurt wat belangrijk onderdeel is geweest in de geschiedenis.

IMG_3935

Rondleiding over Operation Dynamo

Naast de vele ruimtes die je kan bezoeken kan je ook een rondleiding doen. Dit gaat over de tweede wereld oorlog. Hiermee wordt je meegenomen tijdens de geheime missie: de Operation Dynamo. Door projecties, korte films en verhalen wordt je meegenomen hoe het er aan toe ging tijdens deze geheime operatie.

Heel interessant om te zien en mee te maken! Je wordt echt meegenomen in de details hoe het er aan toe ging. Deze rondleiding kan het erg druk bij zijn. Dus zorg dat je op tijd op landgoed ben zodat je niet heel lang hoeft te wachten. Zo hebben wij drie kwartier moeten wachten wat volgens medewerker die daar stond korte tijd is.

IMG_3931

Prijs / kwaliteitsverhouding

Wij zijn rechtstreeks van de boot door gereden naar Dove Castle. We waren te vroeg bij het landgoed dus wisten niet goed waar we moesten zijn. Na eventjes zoeken hadden we gevonden waar we moesten wezen.

De prijs kwaliteit verhouding vind ik wel een beetje aan de prijs maar is wel goed te doen. Je bent bijna de hele dag zoet als je alles wilt bekijken en zien. Je betaald als volwassenen £19.40 en als kind (5 – 15) £11,60 voor een ticket.

IMG_3896

Conclusie

Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen bezoeken. Heel leerzaam om te zien en horen doormiddel van rondleiding, foto’s en tentoonstellingen hou het er vroeger aan toe ging in het kasteel.Het kasteel zelf had ik groter verwacht maar er zijn zat gebouwen, kerk en grotten om te ontdekken. Mooie locatie om te bezoeken en ik vond het qua toerisme meevallen. Het was niet heel rustig maar ondanks alle bezoekers kon je rustig rond kijken zonder dat je echt op iemand stond te wachten.

 

Liefs,

Misschien vind je dit ook leuk: Canonteign Estate Engeland

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s