Canonteign Estate in Zuid Engeland een must see?

header

Ben je in de buurt van Devon in zuid-Engeland dan is de Canonteign Falls misschien wel een must see voor jou. Vroeger was het een mijn nu is het een natuur gebied met veel groen, dieren en de hoogste waterval van Engeland.

Gelegen in Dartmoor National Park in het hart van de Teign Valley in Devon, tuimelen natuurlijke en door de mens veroorzaakte watervallen naar oude rotsformaties om de rustige meren beneden te ontmoeten, en biedt een aantal van de meest spectaculaire watervallen en bossen in Devon.

Toegankelijkheid

Van mijn trip in Zuid-Engeland is dit zeker een van de mooiste plekken waar ik ben geweest. Heel rustgevend om rond te lopen, al hoe wel de paden soms niet heel makkelijk te bewandelen zijn en sommige stukken best glad kan zijn. Ik zelf vond dat juist wel wat hebben dat de paden echt zijn overgenomen door de natuur en dat er niet heel veel onderhoud wordt gedaan. Alleen om de taken bij paden etc weg te halen.

Ben je niet goed te been of in een rolstoel dan is de route langs de watervallen niet iets voor jou. De toegankelijkheid met de paden en naar het hoogste punt is niet geschikt voor rolstoelen of als je niet goed te been bent. De andere optie die op park is rond lopen in de tuinen wat er ook mooi uit ziet maar gebied wat je wel veel vaker gaat tegen komen in de regio.

Is de Canonteign Falls een must see?

Ja ik vind van wel, het is een heel mooi gebied om rond te wandelen. Ben je in de buurt van Devon ga zeker hier na toe! De route is ongeveer 5 kilometer lang die je kan afleggen naar hoogste punt van de waterval.

Bij de watervallen ben je niet de hele dag bezig. Naast de route met de watervallen is er voor kinderen meer dan genoeg ruimte om te spelen, is er een restaurant en nog een wandel route over rest van het landgoed. Let wel op dat het park alleen open is als het mooi weer is en is gesloten in de winter periode vanwege toegankelijkheid.

Liefs,

 

Een gedachte over “Canonteign Estate in Zuid Engeland een must see?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s