Film tips

popcorn-1085072_1280

Deze zomer is niet echt heel zonnig geweest. Daarom heb ik zo nu en dan toch avondjes films gekeken in plaatst van een terrasje pakken. Deze vier films deel ik met jullie die ik heb gezien de afgelopen tijd.

Gifted

Frank Adler is een vrijgezel die zijn hoogbegaafde nichtje, Mary genaamd, opvoedt in een kustplaatsje in Florida. Frank probeert ervoor te zorgen dat Mary een normaal leven kan leiden. Zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt en plannen maakt om Frank en Mary uit elkaar te halen.

Toffe film, het verhaal is echt goed geacteerd. En echt respect voor Mckenna Grace, ze speel Mary het nichtje van Frank. Ik was me aan verbazen hoe goed ze die rol heeft gespeeld. Een verhaal wat je niet heel snel verwacht, juist daarom vond ik het interessant om te zien hoe het is afgelopen.

IMBd; 7,7
Mijn cijfer; 8,9

The Cirlce

Mae Holland (Emma Watson) wordt aangenomen bij een groot internet bedrijf The Circle. Het bedrijf koppelt persoonlijke gegevens van klanten aan elkaar middels hun universele systeem, waardoor gebruikers een volledig eigen online identiteit krijgen in een tijd van beschaving en transparantie. Deze aanpak blijkt minder rooskleurig te zijn wanneer persoonlijke gegevens in de verkeerde handen terechtkomen.

Een aanrader? Jazeker, ik ging nadenken over mijn social media gebruik en hoe ver gaan we eigenlijk met alles kunnen delen. Genieten we nog wel van het leven? De film vond ik erg goed in elkaar gezet maar je moet wel van de manier van filmen houden.

IMBd; 5,3
Mijn cijfer; 7,0

Zookeeper’s wife

‘The Zookeeper’s Wife’ vertelt het waargebeurde verhaal van de Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau. In 1939, wanneer de nazi’s het land zijn binnengevallen, worden Antonina en Jan gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski’s samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden, waarbij Antonina haar leven en dat van de kinderen op het spel zet.

Het verhaal heb ik wel eens gehoord dus dat in bios de film uit kwam was ik ook heel nieuwsgierig. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het geeft je een beeld hoe het voor hun in de oorlog was. Heel heftig en mooi verhaal! Zo ontzettend veel leven hebben hun gered en zoveel op het spel gezet.

IMBd; 7,0
Mijn cijfer; 8,5

Everything, Everything

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren.

Het is een film wat leuk is om een keertje te kijken en daarna niet meer hoeft te zien. Althans dat heb ik met deze film. Het verhaal is mooi, op zich goed gespeeld maar de film zelf trekt me niet. Waar het aanlicht geen idee niet mijn film.

IMBd; 6,3
Mijn cijfer; 4

 

Q; Welke film heb jij voor het laatst gezien?

Liefs, Tessa

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s